Rektori

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Rektori i Universiteti është udhëheqës ekzekutiv i një Universiteti i cili përbëhet prej disa njësive akademike: Fakultete apo Departamente, të cilat organizojnë aktivitetet mësimore/shkencore për arritjen e gradave shkencore dhe akademike.

Rektori përveç thirrjes shkencore (doktor) duhet ta ketë edhe thirrjen akademike (Profesor) në Universitet.

Rektori për punën e vet i përgjigjet Senatit Akademik ose Këshillit Drejtues.