Jump to content

Universiteti Politeknik i Tiranës

Coordinates: 41°19′02″N 19°49′17″E / 41.3172°N 19.8213°E / 41.3172; 19.8213
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Universiteti Politeknik i Tiranës
Stema e Universitetit Politeknik të Tiranës
LlojiPublik. Nivele studimi: Bachelor, Master, Doktoraturë
Themelimi1951
NdihmaFinancohet nga Qeveria Shqiptare
RektoriProf. Dr. Andrea Maliqari[1]
Stafi akademik
280, 1/3 femra
Studentë10,000
Location,
Kampusiurban, i shpërndarë
Faqja zyrtarewww.upt.al

Universiteti Politeknik i Tiranës është një ndër universitetet që ofrojnë arsim të lartë në Shqipëri, dhe ndër të paktit që ofrojnë degë inxhinierike. Selia e tij ose "korpusi" ndodhet në Tiranë.

Universiteti Politeknik i Tiranës është trashëguar nga Instituti Politeknik, i themeluar në vitin 1951. Më vonë, në vitin 1957, të gjitha fakultetet e vendosura në Institutin Politeknik u konvertuan në Universitetin Shtetëror të Tiranës. Në vitin 1991 Universiteti Politeknik i Tiranës u nda nga Universiteti i Tiranës, në bazë të legjislacionit përkatës, dhe që atëherë e deri tani ai mban statusin e institucionit të pavarur. Ai ka shtatë fakultete dhe një institut. Fakultetet dhe institutet janë të shpërndara ne godina të ndryshme në qytetin e Tiranes.

Korpusi Universitar
Laboratori i lendës Inxhinieria e Antenave

Organizimi Akademik

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Universiteti Politeknik i Tiranës zbaton programin e kartës së Bolonjës (3+2). Pas tre viteve të para të studimit, merret një certifikatë. Në qoftë se mesatarja e notave është mbi 7.5, atëherë studenti fiton të drejtën të vazhdojë ciklin 2 vjeçar të quajtur Master. Cikli 5 vjeçar u siguron studentëve mundësi më të mëdha punësimi në çdo fushë.

  1. ^ Rektori i Universitetit Politeknik të Tiranës (Faqe zyrtare), Vizituar më 18.10.2016.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


41°19′02″N 19°49′17″E / 41.3172°N 19.8213°E / 41.3172; 19.8213