Universiteti Epoka

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Epoka University
Universiteti Epoka

Latin: Tempus
Slogani:Epoka e Re e Arsimimit
Themeluar:2007
Tipi:Privat. Nivele studimi: Baçelor, Master, Doktoraturë
Rektor:Prof. Dr. Remzi Altin
Fakultet:50
Stafi:25
Studentë:1000 (max. i pritshëm 2000)
Diplomë e Nivelit të Parë:800
Diplomë Nivelit të Dytë:200
Kampusi:Rinas
Website:www.epoka.edu.al
Skeda:Logo of Epoka University.png

Universiteti Epoka është universitet privat i hapur në vitin 2007 në Tiranë dhe akredituar ne vitin 2011.[1] Ka të dhëna që universiteti është pjesë e lëvizjes Gülen (Gylen),[2] që është aktive në Shqipëri që prej vitit 1992, dhe operon një numër shkollash (Kolegjet Turke) nepërmjet kompanisë Turgut Özal Education Company.[3]

Universiteti Epoka ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi (memo) me universitete në vende të ndryshme. Në Shqipëri operon në bashkëpunim me Universitetin Bedër, të themeluar nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë.[4][5] Rektori aktual i Universitetit Bedër, Dr. Ferdinand Gjana, ka qenë më parë zv. rektor i Universitetit Epoka.[6]

Epoka ështe universiteti me faqe Interneti më të mirë në Shqipëri.[7]

Universiteti Epoka ka dy fakultete, Fakultetin e Arkitektures dhe Inxhinierise dhe Fakultetin e Ekonomise dhe Shkencave Administrative, dhe tete departamente akademike, si dhe dy qendra kerkimore.[8][9]

Shumica e stafit akademik dhe administrates drejtuese vjen nga Turqia, ka studiar ne shkollat e lëvizjes Gülen (Kolegjet Turke), dhe aderon në këtë lëvizje. Nje pjese e vogel e pedagogeve jane jo-myslimanë, vijne nga vende te tjera vec Turqisë, dhe jane te arsimuar ne Perendim.[10]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

References[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Agjensia e Akreditimit". Arkivuar nga origjinali më 11 gusht 2009. Marrë më 1 gusht 2011. |archiveurl= dhe |archive-url= është specifikuar më shumë se një herë (Ndihmë!); |archivedate= dhe |archive-date= është specifikuar më shumë se një herë (Ndihmë!); |accessdate= dhe |access-date= është specifikuar më shumë se një herë (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ Kerem Öktem, "New Islamic actors after the Wahhabi intermezzo: Turkey’s return to the Muslim Balkans" Arkivuar 15 gusht 2013 tek Wayback Machine, European Studies Centre, University of Oxford, December 2010
  3. ^ "Turgut Özal Education Company Faqja Zyrtare". Arkivuar nga origjinali më 25 dhjetor 2012. Marrë më 26 shkurt 2020. |archiveurl= dhe |archive-url= është specifikuar më shumë se një herë (Ndihmë!); |archivedate= dhe |archive-date= është specifikuar më shumë se një herë (Ndihmë!); |accessdate= dhe |access-date= është specifikuar më shumë se një herë (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  4. ^ Nenshkrimi i marreveshjes se bashkepunimit ne faqen e Universitetit Epoka
  5. ^ Nenshkrimi i marreveshjes se bashkepunimit ne faqen e Universitetit Beder[lidhje e vdekur]
  6. ^ "CV-ja e Rektorit të Universitetit Bedër". Arkivuar nga origjinali më 29 korrik 2014. Marrë më 14 dhjetor 2012. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  7. ^ "Renditja Web e universiteteve ne botë". Arkivuar nga origjinali më 19 mars 2012. Marrë më 13 dhjetor 2012. |archiveurl= dhe |archive-url= është specifikuar më shumë se një herë (Ndihmë!); |archivedate= dhe |archive-date= është specifikuar më shumë se një herë (Ndihmë!); |accessdate= dhe |access-date= është specifikuar më shumë se një herë (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  8. ^ EUCES faqe interneti
  9. ^ ECTRC faqe interneti[lidhje e vdekur][lidhje e vdekur]
  10. ^ CV-të e pedagogeve sipas departamentit