Jump to content

Falimentimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Falimentimi është një proces ligjor përmes të cilit njerëzit ose subjektet e tjera që nuk mund të paguajnë borxhet ndaj kreditorëve mund të kërkojnë lehtësim nga disa ose të gjitha borxhet e tyre. Në shumicën e juridiksioneve, falimentimi vendoset me një urdhër gjykate, shpesh i iniciuar nga debitori.

Falimentimi nuk është i vetmi status ligjor që mund të ketë një person i falimentuar, dhe termi falimentim nuk është sinonim i falimentimit.