Faraonët konkretë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Faraonët konkretë, me regji të Jordan Todorov , është film dokumentar Bullgar i vitit 2010 që eksploron stilin e jetës së Romëve Kalderash - një komunitet i mbyllur prej jo më shumë se 1 milion njerëzve në të gjithë botën.

Përmbledhje[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mirësevini në botën piktoreske të Romëve Kalderash - një komunitet i mbyllur prej jo më shumë se 1 milion njerëz në të gjithë botën. Faraonët konkretë tregojnë mënyrën e jetesës dhe traditat e komuniteteve rome më të fshehura dhe intriguese. Një bariz karizmatik cigan do të na ecë nëpër historitë e tij dhe shtëpinë e tij të re. Ne do të mësojmë trendet e nxehta në hartimin e lapidarit rom. Ne do të zbresim në shtëpitë nëntokësore të granitit afrikan, të mobiluar me shtretër, dollapë, stereo dhe një celular të ngarkuar - një linjë direkte për në botën tjetër. Një festë e jetës aktuale dhe jetës së përtejme në të gjitha manifestimet e tyre.