Faton Topalli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Faton Topalli.jpg

Faton Topalli ka lindur më 07.11.1963 Prishtinë. Fakultetin e shkenccave sociale e ka përfunduar në Cyrih të Zvicrës, ndërsa është edhe pranë magjsitrimit në po të njëjtin institut.

Fatoni ka punuar në shërbimin psikosocial në Zvicër nga viti 2008 gjer më 2010. Po ashtu është edhe ligjerues i jashtëm në Fakultetin e shkencave sociale në Cyrih që nga viti 2007 gjer më 2010. Është edhe ekspert i praktikës për diplomim në ZHAV të Zvicres. Për nga aktivitetet politike Faton Topalli ka qenë i kyçur në mborjtjen e interesave të mërgimtarëve shqiptar në Zvicër, përfaqësues joformal i bashkësisë shqiptare në po të njëjtin shtet. Ka qenë një nga drejtuesit e Lëvizjes për Republikë, dhe aktivist në ilegalistet nga viti 1978 gjer më 1991.

Është aktivist i Lëvizjes vetëvendosje.