Fatos Kërçiku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Fatos Kërçiku ka lindur më 8 dhjetor 1961 në Tiranë.

Arsimimi:

1981/9~1986/1 Inxhinier Hidroteknik, Universiteti Shtetëror i Tiranës

1994/4~1994/9 Mësimi i Gjuhës Japoneze, Universiteti i Kyushu-s, Japoni

1994/10~1997/ Master i Inxhinierisë Universiteti Kyushu-s, Japoni

1997/4~2000/3 Doktor i Shkencave Inxhinierike Universiteti Kyushu-s, Japoni

2000/5~2002/4 Post-Doktor Program, Universiteti Kyushu-s, financuar nga Fondacioni Japonez për Promovimin e Shkencës (JSPS)


Eksperienca Profesionale:

1986/1-1987/12 Inxhinier Zbatimi ne Hekurudhën Milot-Burrel-Klos

1988/1~1990/12 Krye-Inxhinier, Kantieri Rubik, Hekurudha Milot-Burrel-Klos

1991/1~1994/3 Inxhinier Zbatimi, Ndërmarrjen Hidroteknike Bovill,

2002/7~ 2005/11 Referent për Japoninë, Drejtoria e Azisë dhe Afrikës, Ministria e Punëve të Jashtme

2005/11~ 2009/4 I Ngarkuar me Punë , Ambasada Shqiptare, Tokio, Japoni.

2009/5~ 2010/8 Drejtor, Drejtoria e Azisë Afrikës dhe Oqeanisë

2010/8 Ambasador, Ambasada R.SH., Nju Delhi, Indi.