Feidoni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Feidoni përmendet si mbret i thespotëve në vepren e Homerit Iliada.

Në librin e XIX të vepres Homeri shkruan për ndihmën e mbretit të thespotëve.

Në një vend të poemës “Odisea” flitet për Feidonin, prijësin me origjinë fisnike të thesprotëve, i cili pasi strehoi dhe mirëpriti në pallatin e vet Odisenë, gjatë kthimit për në atdhe, përgatiti një nga anijet e tij të shpejta për ta dërguar atë në Itakë. Sipas këtij tregimi mitik, Feidoni përfaqëson këtu njërin nga krerët që jetonte në një nga pallatet më të pasura të thesprotëve.