Jump to content

Feja në Sllovaki

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

FejaSllovaki është krishterimi, i ndjekur nga rreth 68.8% e popullsisë në vitin 2021, me një rënie nga 75.5% në 2011 dhe 83.8% në 2001.

:
:
:
:
:
:

Feja në Sllovaki (2021)

  Katolik (55.8%)
  Protestant dhe Krishterë të tjerë (9.0%)
  Të tjera fe (1.2%)
  Të pafe (23.8%)
  Të padeklaruarë (6.5%)
Katedralja Shën Elizabet

Katolicizmi është tradita dhe feja kryesore e krishterë në vend, e ndjekur në vitin 2021 nga 59.8% e popullsisë, shumica e të cilëve (55.8%) ishin të Kishës Katolike Romake dhe një pakicë prej të cilëve (4%) ishin të Kishës Bizantine Sllovake.

Shpërndarja e fesë në Sllovaki
2001 census
2011 census

Të tjera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referenca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]