Ferdinand Poni

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Ferdinand Poni.jpg

Ferdinand Poni Ish-zv.ministri i Brendshëm i Shqipërisë

Jetëshkrimi[edit | edit source]

Ferdinand Poni ka marrë Master për matematikë në Universitetin e Tiranës. Diplomuar në Fakultetin e Shkencave të Natyrës, dhe më pas në Fakultetin e Drejtësisë. Ka ndjekur një sërë kursesh specializimi në disa vende, si në Universitetin e Nju Jorkut.

Prej vitit 1999 e në vazhdim, ai është funksionar pranë selisë qendrore të PD-së dhe ka mbajtur një sërë funksionesh.

Në periudhën 1993-95 ka qenë ndihmës i Kryeministrit për pushtetin lokal. 1995-1997, Drejtor i Përgjithshëm i Pushtetit Lokal në Ministrinë e Brendshme.

Është hartues i shumë punimeve në fushën e autonomisë lokale, institucioneve demokratike dhe zgjedhjeve, si bashkëhartues në një sërë ligjesh të rëndësishme.

Vdiq në moshën 49 vjecare pas një ataku në zemër më 8 mars 2014.

Burimet[edit | edit source]