Festivali ndërkombëtar i skulpturës së akullit dhe dëborës në Harbin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ndërtesa e bërë nga skulptura prej akullit

Festivali ndërkombëtar i skulpturës së akullit dhe dëborës në Harbin (kinezisht: 哈尔滨国际冰雪节, pinyin: Hā'ěrbīn Guójì Bīngxuě Jié) është festival dimëror që ndodh në Harbin, Kinë, dhe tani është festivali më i madh i akullit dhe dëborës në botë. Në fillim pjesëmarrësit në festival ishin kryesisht kinez, megjithatë ajo që atëherë është bërë një festival ndërkombëtar dhe konkurrencë.

Zyrtarisht, festivali mbahet më 5 janar dhe zgjat një muaj. Megjithatë, ekspozitat shpesh hapen më herët dhe qëndrojnë më gjatë, duke lejuar motin. Ndërsa skulpturat e akullit janë ngritur në të gjithë qytetin.

Harbin ndodhet në Kina Verilindore dhe merr erë të ftohtë të dimrit prej Siberisë. Temperatura mesatare në verë është 21.2 °C dhe –16.8 °C në dimër.