Filma dokumentarë të prodhuar nga Kosovafilmi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kosovafilmi ka prodhuar një numër të madh filmash dokumentarë nga të cilët ndër të dalluarit janë radhitur më poshtë.

Brigadat kosovare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Prodhimi 1974 formati 35mm color.

 • Regjia: Ekrem Kryeziu
 • Kamera: Branko Mihajllovski

117[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Prodhimi 1976.Formati 35 mm color

 • Çmimet:
  • Pllaketa e Artë në Festivali e Filmit Dokumentar dhe të Metrazhit të shkurtër – Beograd 1978
 • Viti: 1978
 • Regjisor: Besim Sahatçiu
 • Kamera: Afrim SPAHIU
 • montazhi:
 • zeri:Sahit Sahiti
 • organizator:Ismail Peshku,
 • Producent:Adil Begolli

Bukë e kryp e Zemër[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Prodhimi 1975.Formati 35mm color

 • Regjisor: Besim Sahatçiu
 • camera:FILMSKE NOVOSTI
 • Koprodhim me FILMSKE NOVOSTI-Beograd

Tepricat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prodhimi 1978.Formati 35mm color

 • Çmimet:
  • Diplomë për regji në Festivalin e Filmit Dokumentar dhe të Metrazhit të shkurtër; Beograd 1981
 • Prodhim i vitit 1979 35mm.
 • Regjia: Ekrem KRYEZIU
 • Camera:Shukri KAÇANIKU
 • montazhi:Mentor KAÇI-Ekrem KRYEZIU
 • Organizator-producent:Adil BEGOLLI

Pik e Gur[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

prodhimi 1976 .Formati 35 mm color.

-Zlatna plaketa Beograda

Ngjyrat e dheut[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dita e Mërgimtarëve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kur pranvera xhirohet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

montazhi:Afrim Mula Organizator:Ismail Peshku

Shota[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Regjia: Muharrem Qena,
 • Organizator:Ismail Peshku,
 • kamera:Afrim Spahiu,
 • montazhi:
 • zeri:

Loja e rufaive[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shpërblimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • “Era dhe Lisi” prodhim i vitit 1979

- Regjisor Besim Sahatçiu Çmimet: - “Arena e Artë” për skenar “Pula 1979” - “Arena e Art” për rolin kresor “Pula 1979” - “Shperblimi tradicional i kritikeve te filmit” Sarajeve 1979”

 • “Rojet e Mjegullës” prodhim i vitit 1988

regjia Isë Qosja

 • “Proka” prodhim i vitit 1987

- Regjisor Isë Qosja Çmimet: “Shperblimi Shpresat e Reja” Kanë 988

 • “Gjurmë të Bardha” prodhim i vitit 1980

- Regjisor Ekrem Kryeziu Çmimet: “Arena e Bronzit” për regji “Pula 1980”

Filmat dokumentarë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • “117” prodhimi 1978

Regjisor besim Sahatçiu

Çmimet: Pllaketa e Artë në Festivali e Filmit Dokumentar dhe të Metrazhit të shkurtër – Beograd 1978

 • “Tepricat” prodhim i vitit 1981

Regjisor Ekrem Kryeziu Çmimet: Diplomë për regji në Festivalin e Filmit Dokumentar dhe të Metrazhit të shkurtër Beograd 1981


2003 “ Zakonet e shqiptarëve në Mal të Zi”, dokumentar Emin Halili. 2003 “Kosovafilmi dikur”, Isë Qosja, dokumentar

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]