Jump to content

Fisnikët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Fisnikët janë një pop bend shqiptar, që u formua në vitin 1980 gjatë kohës kur në Kosovë mbretëronte një atmosferë e volitshme për zhvillimin e rock-ut lokal. Në këtë kohë ishte formësuar një tradite dhe ngjyrë autoktone në këtë stil të muzikës. Bendet "Gjurmët", "Illirët", "Minatori" e të tjerë gjatë kësaj kohe mbretëronin në rock-pop skenën kosovare, kurse "Fisnikët" e plotësuan këtë me stilin e tyre të ashtuquajtur akustik, ku përcjellja e këngëve bëhet me kitarë akustike dhe me Tastier - (Sint)

Anëtarët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1980
Agim Gërguri :Bedri Visoka : Remzi Halimi : Sokol Gashi
1995
Agim Gërguri : Besim Gashi : Fitim Sheholli : Erzen Berveniku

Albumet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Zotëria juaj - 1992
  • Kur të vjen pleqëria - 1996
  • 20 Vjet me ju - 2000
  • Evergreen- live- 2004
  • Bakllava- 2009

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]