Fjalia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Fjalia është një varg fjalësh në kuadër të një gjuhe i radhitur në pajtim me rregullat gramatikore të asaj gjuhe dhe që ka kuptim. Fjalia mund të shpreh një dëshirë, ndjenjë, urdhër, kërkesë, preferencë, pyetje etj. Ajo është njësi themelore gramatikore.

Fjalia mund të jetë e thjeshtë me vetem nje folje dhe e perbere me 2 ose me shumë folje, si dhe nga disa pjesë të cilat mund të jenë të varura nga njëra tjetra ose të pavarura dhe të cilat së bashku i japin kuptim të plotë fjalisë.

Fjalitë mund të jenë : dëftore, pyetëse, thirmore , dëshirore dhe urdhërore .