Fjalor Shqip-Rumanisht

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Fjalori Shqip-Rumanisht (Dictionar Albanez-Roman) ka për autorë profesorët: Renata Topçiu, Ana Melonashi, Luan Topçiu. Vepra është botuar në Bukuresht nga Shtepia Botuese Polirom, 2003. Fjalori eshte i tipit akademik, i pari fjalor shkencor i ketyre permasave. Ai pėrmban mbi 41 mijė fjalė tituj dhe mbi 60 mijė shprehje, idioma e proverba. Vepra vendos një gur themeli në gjuhësinë ballkanike, duke pasur parasysh marrëdhëniet intime të të dy gjuhëve dhe interesin që ka zgjuar në radhën e gjuhëtarëve më të rëndësishëm europianë marrëdhënia midis këtyre gjuhëve të vjetra të Gadishullit Ballkanik dhe Europës.