Fjalor filozofik

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Fjalor filozofik.JPG

Fjalor filozofik me Autor: Servet Pëllumbi. Shtëpia botuese: "EDFA" Tiranë, 2011. Faqet e librit 542. ISBN 978-99956-830-6-1

- Fjalori filozofik u drejtohet studentëve, intelektualëve, por edhe lexuesit masiv, specialistëve të filozofisë.

- Përmban më shumë se 700 rubrika për konceptet, drejtimet, rrymat dhe shkollat filozofike.

- Në fjalor lexuesi do të gjejë përcaktime të termave filozofikë, kritere vlerësimi të çdo mendimtari, duke u nisur nga evidentimi i asaj që ai ka dhënë të re në krahasim me paraardhësit.

- Në fjalor janë përfshirë edhe figura historike të rëndësishme të mendimit filozofik, social e politik shqiptar.

- Lexuesi do të gjejë edhe një shtojcë me rreth 120 terma filozofikë në gjuhë të huaja.