Flamuri i Alaskës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Flamuri i Alaskës

Flamuri i Alaskës u dizajnua nga Benny Benson dhe u adoptua më 9 korrik 1927. Flamuri ka tetë yje të arta. Shtatë yje simbolizonë "Ursa major" (Arusha e Madhe), ndërsa ylli i tetë simbolizonë yllin polar.

Flamuri para vitit 1927[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Design(s) Data
Flag of Russia.svg 1729 – 8 korrik 1799
Flag of Russia.svg Korrik 8, 1799 – 10 tetor 1806
Flag of the Russian-American Company.svg Tetor 10, 1806 – 18 tetor 1867
Flag of the United States (1867–1877).svg Tetor 18, 1867 – 3 korrik 1877
US 38 Star Flag concentric circles.svg Korrik 4, 1877 – 3 korrik 1884
Flag of the United States (1890-1891).svg Korrik 4, 1884 – 3 korrik 1891
Flag of the United States (1891–1896).svg Korrik 4, 1891 – 3 korrik 1896
Flag of the United States (1896–1908).svg Korrik 4, 1896 – 3 korrik 1908
Flag of the United States (1908–1912).svg Korrik 4, 1908 – 3 korrik 1912
Flag of the United States (1912-1959).svg Korrik 4, 1912 – 9 korrik 1927
Flag of Alaska.svg Korrik 9, 1927 – 3 janar 1959
Janar 3, 1959 – në vazhdim