Jump to content

Flamuri i Burjatisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Flamuri i Burjatisë

Flamuri i Burjatisë (Burjatisht: Буряад Уласай) është flamuri i Republikës së Burjatisë e miratuar më 29 tetor 1992. Ka një formë drejtkëndëshe dhe përbëhet nga tre breza horizontale: e kaltërt në pjesën e sipërme, e bardhë në qendër dhe e verdhë në pjesën e poshtme. Përpjesëtimet e brezave janë 2:4 për pjesën e sipërme dhe 1:4 për dy të tjerët.

Në pjesën e sipërme të majtë të flamurit me të verdhë është simboli Sojombo.