Flamuri i Dominikës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Flamuri i Dominikës

Flamuri i Dominikës u adoptua më 31 nëntor, 1978, dhe iu bënë disa ndryshime të vogle në vitet 1981, 1988, dhe 1990. Flamuri përbëhet nga një fushë e gjelbër, një rreth i kuq në mes përmban një Papagall Sisserou (Amazona imperialis) të rrethuar nga dhjetë yje të gjelbra, të cilat simbolizojnë dhjetë parish-ët (njësi administartive) e ishujve. Katër vija, e verdhë, e zezë dhe e bardhë) renditen horizontalisht dhe vertikalisht duke formuar një kryq.

Shih dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]