Jump to content

Flamuri i Hakasisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Flamuri i Hakasisë
Versioni i hershëm i flamurit të Hakasisë (1992-1993)

Flamuri i Hakasisë përbëhet nga një trengjyrësh horizontale blu-bardhë-kuq me një brez vertikal të gjelbër në ngritës që përmban një pajisje tradicionale të diellit të verdhë. Përpjestimi i flamurit është 1:2 dhe u miratua më 25 shtator 2003.

Pas rrëzimit të Bashkimit Sovjetik, Hakasia u bë pjesë e Republikës së Rusisë dhe adoptoi flamurin e saj më 6 qershor 1992. Versioni më i hershëm i flamurit të Khakassia ishte i ngjashëm me atë aktual, por dielli në ngritës ishte i zi dhe ngjyrat e trengjyrëshit ishin të bardha-blu-të kuqe, si në flamurin e Rusisë. Më 23 dhjetor 1993, ngjyra e diellit u ndryshua nga e zeza në të verdhë..[1]

  1. ^ http://www.vexillographia.ru/russia/subjects/khakass.htm (rusisht)