Jump to content

Flamuri i Kosta Rikës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Flamuri i Kosta Rikës

Flamuri i Kosta Rikës u adoptua zyrtarisht më 27 nëntor, 1906. Sidoqoftë, dizajni me vija horizontale kaltër bardhë kuq u krijua dhe u përdor qysh nga viti 1848 kur Kosta Rika u largua nga Republika Federale e Amerikës Qendrore dhe e shpalli vehten Republikë Sovrane. Pacífica Fernández, gruaja e presidentit, José María Castro Madriz e krijoi atë dhe u bazua në ngjyrat nga Flamuri i Francës. Shenja dhe flamuri civil përfshiu Stemën e Kosta Rikës.