Flamuri i Shën Vincentit dhe Grenadineve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Flamuri i Shën Vincentit dhe Grenadineve

Flamuri i Shën Vincentit dhe Grenadineve u adoptua më 21 tetor, 1985. Përbëhet nga tri vija horizontale, të kaltër, të verdhë dhe të gjelbër me tri diamante të gjelbra të vendosura në vijëne verdhë dhe të renditura në formë të shkronjës V, që do të thotë Vincent. Këto diamante e pasqyrojnë Shën Vincentin si "gurët e Antileve". E kaltra simbolizon qiellin tropikal dhe detin e kristaltë, e verdha simbolizon rërën e Greandineve, dhe e gjelbra simbolizon vegjetacionin e pasur të Ishujve.

Shih dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]