Flav Pali

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Flav Pali (Latin: Flavus Paulus, lindur rreth 445 - pas 496)[1] ishte një politikan i Perandorisë Romake të Lindjes me prejardhje nga Dyrrahi (Durrësi), nga Iliria.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Flav Pali ishte nga një familje ilire, përndryshe ishte vëllai i Anastasit I [2] dhe djali i Pompe Durrësakut (Pompeius of Dyrrhachyium, lindur rr. 400 ), një fisnik nga Dyrrachium (Durrësi), dhe Anastasia Konstantina (lindur rr. 410 ), një besimtare e arianizmit dhe një stërmbesë nga babai e Cezarit romak Constantius Gallus dhe gruas së tij, Konstantina (e bija e perandorit romak Konstandinit të Madh). [3]

Në vitin 496 emërohet konsull pa koleg. Ai u martua me Magnën; ata patën një vajzë, Irena, e cila u martua me Olybriun, një anëtar i Shtëpisë së Theodosit.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Literatura[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Croke, Brian (2001). Count Marcellinus and his chronicle (në anglisht). Oxford University Press. fq. 89. ISBN 978-0-19-815001-5. Marrë më 12 tetor 2010.
  • Jones, Arnold Hugh Martin, John Robert Martindale, John Morris, "Paulus 26", The Prosopography of the Later Roman Empire, Vol. 2, Cambridge University Press, 1992, ISBN 0-521-20159-4.
  • Settipani, Christian, Continuite Gentilice et Continuite Familiale Dans Les Familles Senatoriales Romaines, A L'Epoque Imperiale, Mythe et Realite. Linacre, UK: Prosopographica et Genealogica, 2000. ILL. NYPL ASY (Rome) 03-983.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Jones, Arnold Hugh Martin, John Robert Martindale, John Morris, "Paulus 26", The Prosopography of the Later Roman Empire, volume 2, Cambridge University Press, 1992, ISBN 0-521-20159-4, p. 853.
  2. ^ Croke, Brian (2001). Count Marcellinus and his chronicle (në anglisht). Oxford University Press. fq. 89. ISBN 978-0-19-815001-5. Marrë më 12 tetor 2010.
  3. ^ Settipani, Christian, Continuite Gentilice et Continuite Familiale Dans Les Familles Senatoriales Romaines, A L'Epoque Imperiale, Mythe et Realite. Linacre, UK: Prosopographica et Genealogica, 2000. ILL. NYPL ASY (Rome) 03-983.