Fleta e pranimit të sulmit në Londër

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Fleta e pranimit të sulmit në Londër

El Kaida Fleta e pranimit të sulmit në Londër

Me rastin e shpërthimeve në Londër më 7 korrik 2005, organizata El Kaida me një fletë të shikuar shpesh (sipas Spiegel Online) ka prezantuar këtë fletë në të cilën shkruan :

"Gëzohuni, bashkësia myslimane. Trimat Muxhahedinë kanë kryer me sukses një sulmë në Londër. Gjithë Britania e Madhe është tronditur në Veri, në Jug, në Perëndim e në Lindje. Ne i kemi tërheqë vërejtjen disa herë regjimit britanikë e popullit të Britanisë. Ne e kemi mbajtur fjalën dhe kemi kryer një operacion të bekuar ushtarak. I tërheqim vërejtjen edhe më tutje regjimit të Danimarkës dhe Italisë dhe të gjitha regjimeve të Kryqëzatës që të tërheqin truat nga Afganistani dhe Iraku."

Autori i saktë (sipas Spigel Online) nuk mund të identifikohej. Fleta është prezantuar në një forum "al-Qala'a" të përdorur nga shumë grupe terroriste janë prezantuar muajve të fundit (tani korrik 2005) shumë fleta pranimi të sulmeve ndër të cilat disa kanë qenë nga filiala e El kaidës në Irak. Mirëpo aty janë prezantuar edhe materiale tjera të pa autorizuara. Fleta e pranimit të sulmit në Londër është autorizuar (nënshkruar) nga "Organizata sekrete - el - kaida" ( Baza e Xhihatit) në Evropë.

Shiko dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]