Flishi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Flishi është shkëmb fundërresor i krijuar në pellginat detare (në thellësi të ndryshme) nga shtresëzimi i njëpasnjëshëm i lëndës së ndryshme, të lidhur me çimento të llojeve të ndryshme. Flishin, më së shpeshti, e përbëjnë shtresat e ranorit, ndërmjet të cilave shtrihen shtresat e deltinës dhe të mergelit.