Florian Bjanku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Florian Bjanku (i lindur me 27 mars 1980) është profesor i së drejtës në Fakultetin e Drejtësisë në Universitetin e Shkodrës "Luigj Gurakuqi"[1]. Është diplomuar për drejtësi në vitin 2003 dhe mban titullin shkencor "Profesor i Asociuar", si dhe gradën shkencore “Doktor”. Ka ushtruar profesionin e avokatit deri në vitin 2006 dhe është emëruar Drejtor i Agjencisë së Kthimit dhe Kompensimit të Pronave për Qarkun Shkodër për periudhën 2006-2007. Në tetor të vitit 2007 është emeruar Drejtor i Departamentit Juridik në Bashkinë e Shkodrës duke e ushtruar detyren deri ne emerimin Kancelar i Universitetit të Shkodrës “Luigj Gurakuqi”,[2] në vitin 2009 detyrë të cilën e ushtroi deri në prill 2014 kur bëhët pjesë e stafit akademik të brendshëm në Fakultetin e Drejtësisë[3] të këtij universiteti. Gjithashtu është lektor i ftuar në Fakultetin e Shkencave Politike dhe Juridike në Universitetin e Durrësit "Aleksander Mojsiu"[4]

Ai po ashtu, ka një aktivitet të gjërë shkencor dhe botues duke marrë pjesë në mjaft konferenca shkencore brenda dhe jashtë vendit, si dhe ka botuar dy libra "Çështja e pronave në Shqipëri: Sfida me shtetin ligjor dhe të drejtat e njeriut”, ISBN 978-9928-4097-5-1, Gurten, Tiranë, 2013) dhe "Vetëqeverisja vendore" (cikël leksionesh; ISBN 978-9928-178-70-1, ILAR, Tiranë 2015),si dhe një sërë artikujsh shkencorë në fushën e së drejtës, kryesisht në lidhje më të drejtën e pronësisë dhe asaj administrative.[5]

Studime
[6]
 • Doktoratura "Çështja e pronave në Shqipëri: Sfida me shtetin ligjor dhe të drejtat e njeriut”[7]
  • Index i doktoraturës - "Pronësia mbi tokën në Shqipëri në këndvështrimin krahasues me Konventën Evropiane të të Drejtave të Njeriut"[8]
 • "REFLECTIONS WHILE CHOOSING AN ELECTORAL SYSTEM - THE CASE OF ALBANIA"[9][10]
 • "EMPLOYMENT POLICIES IN THE EUROPEAN UNION"[11]
 • "Decentralisation process"[12]
 • "WESTERN BALKANS IN THE PROCESS OF EUROPEAN INTEGRATION AND THE CONTRIBUTION OF REGIONAL AND LOCAL AUTHORITIES"[13]
 • Meeting Internazionale Migrazione (Loreto) - Migrazioni balcaniche e futuro dell’Europa[14]
 • Artikull te European Scientific Journal - "EU policy of enlargement Balkans and the regional tourism opportunities"[15]
 • Konferencë: Euro-American Conference for Academic Disciplines (Paris 2013) - "LAND PROPRIETORSHIP IN ALBANIA IN COMPARATIVE PERSPECTIVE TO THE EUROPEAN CONVENTION ON HUMAN RIGHTS"[16]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ Universiteti i Shkodrës “Luigj Gurakuqi"
 2. ^ "Universiteti i Shkodrës "Luigj Gurakuqi" - Departamenti Juridik". Arkivuar nga origjinali origjinali më 4 mars 2016. Marrë më 5 shtator 2014. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 3. ^ "Fakulteti i Drejtësisë". Arkivuar nga origjinali origjinali më 21 shtator 2014. Marrë më 5 shtator 2014. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 4. ^ "Universiteti i Durrësit "Aleksandër Moisiu"". Arkivuar nga origjinali origjinali më 19 nëntor 2016. Marrë më 5 shtator 2014. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 5. ^ "Shkodër, promovohen 2 botime në fushën e drejtësisë". Arkivuar nga origjinali origjinali më 23 dhjetor 2013. Marrë më 15 shtator 2019. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 6. ^ "Tema e Doktoraturës". Arkivuar nga origjinali origjinali më 10 shtator 2014. Marrë më 5 shtator 2014. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 7. ^ "Promovimi i librit "Çështja e pronave në Shqipëri: Sfida me shtetin ligjor dhe të drejtat e njeriut"". Arkivuar nga origjinali origjinali më 28 tetor 2019. Marrë më 20 shkurt 2021. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 8. ^ Index i doktoraturës - "Pronësia mbi tokën në Shqipëri në këndvështrimin krahasues me Konventën Evropiane të të Drejtave të Njeriut"[lidhje e vdekur]
 9. ^ Artikull: "REFLECTIONS WHILE CHOOSING AN ELECTORAL SYSTEM - THE CASE OF ALBANIA"
 10. ^ Materiale ne Bibliotekën komëtare të Shqipërisë
 11. ^ Artikull: "EMPLOYMENT POLICIES IN THE EUROPEAN UNION"[lidhje e vdekur]
 12. ^ Artikull: "Decentralisation process"[lidhje e vdekur]
 13. ^ Artikull: "WESTERN BALKANS IN THE PROCESS OF EUROPEAN INTEGRATION AND THE CONTRIBUTION OF REGIONAL AND LOCAL AUTHORITIES"
 14. ^ "Meeting Internazionale Migrazione (Loreto) - Migrazioni balcaniche e futuro dell'Europa". Arkivuar nga origjinali origjinali më 5 mars 2016. Marrë më 5 shtator 2014. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 15. ^ "Artikull: European Scientific Journal - "EU policy of enlargement Balkans and the regional tourism opportunities"". Arkivuar nga origjinali origjinali më 4 mars 2016. Marrë më 5 shtator 2014. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 16. ^ "Konferencë: Euro-American Conference for Academic Disciplines (Paris 2013) - "LAND PROPRIETORSHIP IN ALBANIA IN COMPARATIVE PERSPECTIVE TO THE EUROPEAN CONVENTION ON HUMAN RIGHTS"". Arkivuar nga origjinali origjinali më 4 mars 2016. Marrë më 1 shtator 2013. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)