Fluksi viskoz

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Flukse viskoze {intensiteti i rrjedhës së lëngjeve dhe depërtimit të gazrave} quhen ato flukse lëngjesh ose gazesh ku efektet e fërkimit të brendshëm nuk mund të mos përfillen. Në të vërtete të gjithë lëngjet reale paraqesin viskozitet në përmasa të ndryshme, vetëm se në raste të veçanta efekti i tij është i neglizhueshëm dhe sjellja e lëngjeve reale mund të interpretohet dhe paraqitet fare mirë edhe pa të. Për informacione mbi këtë rast të veçantë shih fluks joviskoz.

Raste të përditshme[redakto | përpunoni burim]

Modele matematike - Raste të veçanta[redakto | përpunoni burim]

Rryma e Njutonit[redakto | përpunoni burim]

Rryma e Couette[redakto | përpunoni burim]

Mbivendosja[redakto | përpunoni burim]

Shtresa limite - Hyrje[redakto | përpunoni burim]

Zëra të lidhura[redakto | përpunoni burim]

Projekte të lidhura[redakto | përpunoni burim]

Bibliografi[redakto | përpunoni burim]