Jump to content

Forcat e Armatosura të Austrisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kamioni Transportues i Ushtrisë Austriake Kalon Nëpër Pikën Ushtarake të Kontrollit në një Përpjekje Humanitare Rindërtimi në Bosnje-Hercegovinë. Austriakët Janë në Bosnje Duke Marrë Pjesë në Operacionin Përpjekja e Përbashkët (IFOR), NATO.

Forcat e Armatosura Austriake (gjermanisht: Bundesheer, lit. 'Ushtria Federale') janë forcat e kombinuara ushtarake të Republikës së Austrisë.[1]

Ushtria përbëhet nga 23.000 personel aktiv dhe 160.000 rezervistë. Buxheti ushtarak është 3.21 miliardë euro.[2]

  1. ^ "Austrian Armed Forces", Wikipedia (në anglisht), 2022-12-11, marrë më 2022-12-20
  2. ^ "2022 Austria Military Strength". www.globalfirepower.com (në anglishte amerikane). Marrë më 2022-12-14.