Forcat e Armatosura të Bjellorusisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Forcat e Armatosura të Republikës së Bjellorusisë (rusisht: Вооруженные силы Республики Беларусь) janë forcat ushtarake të Bjellorusisë. Përbëhet nga Forcat Tokësore dhe Forcat Ajrore dhe të Mbrojtjes Ajrore, të gjitha nën komandën e Ministrisë së Mbrojtjes. Si një vend pa dalje në det, Bjellorusia nuk ka marinë, megjithatë ushtria bjelloruse ka kontroll mbi disa anije të vogla detare sovjetike të trashëguara në lumenjtë dhe liqenet e saj.