Jump to content

Forcat e Armatosura të Brazilit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Forcat e Armatosura të Brazilit (portugalisht: Forças Armadas Brasileiras) janë forcat ushtarake të bashkuara të Republikës Federative të Brazilit. Të përbëra nga tre degë shërbimi, ato përfshijnë Ushtrinë Braziliane (përfshirë Aviacionin e Ushtrisë Braziliane), Marinën Braziliane (përfshirë Korpusin Detar Brazilian dhe Aviacionin Detar Brazilian) dhe Forcën Ajrore Braziliane (përfshirë Komandën e Operacioneve Hapësinore Ajrore).