Jump to content

Forcat e Armatosura të Guinea Bisaut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Forcat e Armatosura Revolucionare të Popullit (shkurt FARP) është ushtria kombëtare e Guinea Bisaut. Përbëhen nga një ushtri, një marinë, një forcë ajrore dhe forca paraushtarake. Banka Botërore vlerësoi se kishte rreth 4,000 veta personel në forcat e armatosura. Shpenzimet ushtarake të vlerësuara janë 23.3 milionë dollarë, dhe shpenzimet ushtarake si përqindje e PBB-së janë 1.7%.

Libri i Fakteve Botërore nga CIA raporton se mosha e shërbimit ushtarak është 18-25 vjeç për shërbimin e detyrueshëm ushtarak selektiv dhe 16 vjeç ose më i ri për shërbimin vullnetar, me pëlqimin e prindërve.