Banka Botërore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Logo e Bankës Botërore

Banka Ndërkombëtare për Rindërtim dhe Zhvillim, Organizatë e posaçme e Kombeve të Bashkuara e themeluar në 1945. Filloi punën në 1946. Në 1947 krijon lidhjet me OKB-në. Qëllimi i saj është që të nxisë zhvillimin ekonomik të vendeve anëtare, duke dhënë kredi për projekte prodhuese dhe keshillim teknik. Gjithashtu ajo promovon investime private të huaja dhe tregtinë.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Aktiviteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fusha e veprimtarisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Perspektivat kritikale