Jump to content

Forcat e Armatosura të Portugalisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Forcat e Armatosura Portugeze (portugalisht: Forças Armadas) janë ushtria e Portugalisë. Ato përfshijnë Shtabin e Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, organet e tjera të unifikuara dhe tre degët e shërbimit: Marina Portugeze, Ushtria Portugeze dhe Forca Ajrore Portugeze.