Jump to content

Francis Crick

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
animacion nga acidi dezoksiribonuklear

Francis Harry Compton Crick lindi më 8 qershor 1916 në Northampton, Angli dhe vdiq më 28 korrik 2004 në San Diego, USA). Ishte fizikan dhe biokimist anglez dhe së bashku me James Watson bëri-formoi strukturën molekulare të acideve dezoksiribonuklearë DNA.