Jump to content

Fusha e Latinës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Fusha e Latinës (Valle Latina) është një zonë gjeografike historike e Lacios, e cila përkon me provincën e Frosinones (pjesa e mesme dhe e ulët te Latinës) dhe në anën jugore me qytetin e Romës (zona e lartë). Në veçanti Fusha në pjesën më të madhe përkon më së shumti me pjesën jugore të asaj që quhej Latinium në Epokën Romane, duke filluar nga zona jugore e Romës dheri në qytetin e Cassinos[1][2][3], përgjatë rrugës së vjetër të ashtuquajtur “Rruga Latina”.

Burime të dhënash[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Giuseppe Ponzi, Osservazioni geologiche fatte lungo la Valle Latina, Roma, 1849
  2. ^ Sabrina Pietrobono, I monasteri della Media Valle Latina (Frosinone): aspetti topografici e scelte insediative, in Letizia Ermini Pani, Committenza, scelte insediative e organizzazione patrimoniale nel Medioevo, Atti del Convegno di studio, Tergu 15-17 settembre 2006, Centro Italiano di Studi sull'Alto Medioevo, Spoleto, 2007, p. 472
  3. ^ Antonello Angelucci, La serie miocenica nella media Valle Latina (Frosinone), in "Geologica Romana", V, 1966