Fusha vektoriale

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një pjesë e fushës vektoriale (sin y, sin x).

Fusha vektoriale është koncept nga Analiza vektoriale që lidh një vektor me një nënbashkësihapësirës euklidiane.

Fushat vektoriale kan zbatim në fizikë, për shembull, shpejtësia dhe drejtimi i një lëngu qe lëviz, apo moduli dhe drejtimi i forcavefushën magnetike ose forca gravitacionale, ndryshojnë nga pika në pikë.

Në trajtimin rigoroz matematikor, fushat vektoriale (tangjent) janë të përcaktuara si manifolde të prerjeve te një tufe tangjentesh me një manifold. Ata janë një lloj fushe tensoriale në manifold.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]