Fyelli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Kaval.gif

Fyelli është vegël muzikore frymore.

Fyelli është përdorur për ahengje të ndryshme, melodi, përcjellje të këngëve si dhe nga barinjtë për të ndjellur qentë, për të nisur delet për mriz, për të alarmuar se ujqët sulmojnë tufat e bagëtive, etj.

Thuhet se prejardhja e fyellit është nga Arabia dhe tregëtarët e kanë sjellur në Shqipëri (trojet shqiptare).