Gëzim Ajgeraj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gëzim Ajgeraj
Emri Gëzim
Mbiemri Ajgeraj
Lindur më 6 gusht 1967
Lindur në Malësi e Vërrinit
Kombësia shqiptare
Profesioni shkrimtar
Mirënjohje
* Anëtar i LShK - Kosovë
* Anëtar i SSV - Zvicër

Gëzim Ajgeraj lindi më 6 gusht 1967 në Malësin e Vërrinit, është anëtarë i Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës me seli në Prishtinë. Nga 23 marsi 2002 është anëtarë i lidhjes së shkrimtarëve të Zvicrës (SSV). Jeton dhe krijon në Zvicër.

Ka bashkëpunuar dhe bashkëpunon me të gjitha gazetat dhe revistat e kohës, si: “Rilindja”, Zvicër - Prishtinë, “Bujku”, - Prishtinë, “Zëri i Kosovës”, Zvicër - Prishtinë, “Bota sot”,- Zvicër, “Koha ditore”, - Prishtinë, “Epoka e re”, - Prishtinë, “Zëri”,- Prishtinë”, “Fakti”, - Shkup, “Ars” – Tiranë, “Penashqiptare”, - Prishtinë, “Pioneri” – Prishtinë, “Zogu i mëngjesit”, - Prishtinë, etj. Nga janari i vitit 2004, editon revistën: Metafora poetike (Editorial i poetit) që del çdo tre muaj.

Veprat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ka botuar këto libra :

 1. Klithmë malli, poezi, „Rilindja“, Prishtinë,1997
 2. Ëndrra për parajsë,poezi,“Rilindja“,Prishtinë, 1998
 3. Qiellit po digjem, poezi, „Rilindja“, Prishtinë, 1998
 4. Flakë në plagë, poezi, „Rilindja“, Prishtinë, 1998
 5. Kënga e babait, poezi për fëmijë, „Apolonia“, Prishtinë, 1998.
 6. Urti popullore të Vërrinit 1 (bashkautorësi), „Apolonia“, Prishtinë,1998
 7. Mallëngjimi, poezi, „Rilindja“,2000.
 8. Balada e Vërrinit, K.L. „F. S. Noli“, Prizren, 2001.
 9. Rruga e lirisë, Dramë, „Meshari“Prishtinë, 2001.
 10. Rruga e lirisë (intervistë) me Zafir Berishën, botoi Asociacioni i veteranëve të ish UÇK-së – Prizren, 2002.
 11. Atdheu në trastë-cikli me poezi, e botoi revista letrare "Jeta e re" nr. 4, korrik-gusht 2002, viti LIV. Prishtinë.
 12. Pëllumbat e lirisë, Novelë për fëmijë, Edicioni i revistës; Fidani, Prizren, 2004.
 13. Ditët e bardha, Novelë për fëmijë, Edicioni i revistës; Fidani, Prizren, 2004.
 14. Atdheu i copëtuar-cikël me poezi, në librin: Pikoi molla gjak (Lirikë me motive arvanitase), botoi MKRSÇJR-Departamenti i Çështjeve Jorezidente, Prishtinë, 2004.
 15. Cikël me poezi “Udhë e zjarmi”, në librin "Muzat i bien lyrës", Edicioni i revistës "Fidani", Prizren, 2005.
 16. “Lulëkuqet e Vërrinit”, poezi, botoi shtëpia botuese “Metafora”, Zvicër, 2005.
 17. Zana në mërgim, poezi për fëmijë, ”Metafora”, Zvicër, 2006.
 18. Huqet e Benit, poezi për fëmijë, ”Metafora”, Zvicër, 2006.
 19. Bosi lepurushi, fabula, ”Metafora”, Zvicër, 2006.
 20. Gjëegjeza, ”Metafora”, Zvicër, 2006.
 21. Dita me Tonin (Poemë), ”Metafora”, Zvicër, 2006.
 22. Muajt e vitit me Ardin (Poemë), ”Metafora”, Zvicër, 2006.
 23. “Dallëndyshja në Vërri” (poezi për fëmijë), ”Metafora”, Prizren, 2007;
 24. “Kroi i qytetit tim”, (poezi për fëmijë), ”Metafora”, Prizren, 2007;
 25. “Masakra e Tuzsuzit”, Monografi, (bashkautorësi), „Metafora“, Prizren, 2007,
 26. “Degë e thyer”, poezi, “Metafora”, Prizren, 2007.
 27. “Misioni i kriminelit”, roman, “Metafora”, Prizren, 2008
 28. “Serboarmatosja", roman, "Metafora", Prizren, 2012
 29. "Etje në fjalë", poezi, "Metafora", Prizren, 2013
 30. "Kthimit furtunat m' i bëjnë prita", poezi, 2013
 31. "Nxitoj të kthehem me dritë", poezi, Metafora, Prizren, 2013
 32. "Xhevat Berisha - legjenda e Verrinit", Monografi, 2013
 33. "Bashkimi bënë fuqinë", poezi për fëmijë, Revista Fidani, Prizren, 2013
 34. "Studentët", roman, Metafora, Prizren, 2014
 35. "Arti poetik i Ibrahim Skenderit nën optikën e rivlerësimit", Kritikë letrare, Metafora, Prizren, 2014
 36. "Shtigjet e bardha", Novelë letrare, (Ribotim), Metafora, Prizren, 2014
 37. "Të jesh shkrimtar...!1", Ese letrare, Metafora, Prizren, 2014
 38. "Ah, ky art i shkrimit... 2", Ese letrare, Metafora, Prizren, 2014
 39. "Arti e metafora 3", Ese letrare, Metafora, Prizren, 2014
 40. "Antologji: Një kafe me miqtë, Metafora, Prizren, 2014
 41. "Antologji: Në rrjedhën e Drinit, Metafora, Prizren, 2014
 42. "çaste alpike", poezi, Metafora, Prizren, 2014
 43. "Piktura në mur", poezi për fëmijë e të rinj, Metafora, Prizren, 2014
 44. "Duhemi sikur...", lirika dashurie, Metafora, Prizren, 2014
 45. "Art Metafora", poezi 460 faqe, Metafora, Prizren, 2014

Kritika letrare për krijimtarinë e Gëzim Ajgeraj ;

 1. "Gëzim Ajgeraj - poet i mallit dhe i krenarisë kombëtare - 1", ILAM BERISHA, Metafora, Prizren, 2012
 2. "Gëzim Ajgeraj - Një zë origjinal i vlerave të artit letrarë - 2", ILAM BERISHA, Metafora, Prizren, 2013