GIS

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

GIS është shkurtesë për Geographic Information System. GIS është sistem për ruajtjen, menaxhimin, integrimin, analizimin e të dhënave hapsinore dhe veçorive të saj. Në përgjithsi GIS është hartë e cila i jep mundësi që përdoruesi të sheh/analizojë edhe informata tjera përveç hartës të cilat janë të asocuara me lokacionin e caktuar, si p.sh. Lat, Lon, lartësia mbidetare etj.