Jump to content

Galatia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Galatia ishte një rajon i lashtë në malësitë e Anadollit qendror, përafërsisht afër me provincat e Ankarasë dhe Eskişehirit, në Turqinë e sotme . Galatia u emërua nga Galët nga Trakia , të cilët u vendosën këtu dhe u bënë një fis i vogël në shekullin III para Krishtit, pas pushtimit gal të Ballkanit në vitin 279 p.e.s. Ajo quhet edhe si “Gallia” e Lindjes. [1]

  1. ^ Larned, Josephus Nelson (1894). El Dorado-Greaves (në anglisht). C. A. Nichols Company. fq. 1409.