Gani Xhafolli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Gani Xhafolli (1945-16.06.2015) lindi në fshatin Drenovc afër Prishtinës, është shkrimtar shqiptar.[1]

Biografia[redakto | përpunoni burim]

Ne moshën 70 vjecare, ka ndërruar jetë, shkrimtari i madh shqiptar, Gani Xhafolli.

Xhafolli u lind në fshatin Drenovc afër Prishtinës në vitin 1945.

Ndryshe, ai punoi në arsim: në Drenofc, Barilevë, në Lipjan dhe në Magure, si më-sues. Në Radiotelevizionin e Prishtinës prej vitit 1979 ishte redaktor në programin për fëmijë. Në vitin 1990 pushtetarëte shtetit Jugosllav e largojnë me dhunë nga puna së bashkume 1340 punëtorë të RTP-së. Xhafolli ka të kryer Akademinë pedagogjike në Prishtinë. Ka fituar shume çmime letrare.

Gani Xhafolli punoi redaktor i programit për fëmijë në Televizionin e Prishtinës dhe drejtoi revistën "Zanore". Ka botuar disa përmbledhje me poezi dhe romane për fëmijë,si:

  • "Te porta e edhave",
  • "Zog shiu",
  • "Vjershën s'e zë gjumi",
  • Shtëpia me kulm teposhtë",
  • "Po",
  • "Të dua",
  • "Në gojë të gjarprit",
  • "Princesha që fluturon",
  • "Zgjedhje" etj.

Burimi[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ http://koha.net/?id=4&l=62218