Getoar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Getoar është emër mashkulli shqiptar. Përbëhet prej nismëtoreve të tre emrave: GE - Gegë, shqiptarët, që jetojnë në veri të trojeve shqiptare dhe flasin dialektin gegë, TO - Toskë, shqiptarët, që jetojnë në jug të Shqipërisë së Vërtetë dhe flasin toskërishten, si dhe AR - Arbëresh, arbëreshët e Italisë e Greqisë.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]