Jump to content

Giovanni Battista Albanese

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Giovanni Battista Albanese (1573-1630), nxënës i Palladios ishte nje skulptor dhe arkitekt italian nga Vicenza, me origjine arbëreshe, i dalluar për realizimin e një sërë vilash veneciane ne vitet 1500 dhe 1600.