Giulio Andreotti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Giulio Andreotti
Andreotti.jpg
Kryeministri i 41-të i Italisë
Në zyrë
17 shkurt 1972 – 7 korrik 1973
29 korrik 1976 - 4 gusht 1979
22 korrik 1989 - 24 prill 1992
PasardhësiEmilio Colombo
Aldo Moro
Ciriaco De Mita
Pasuar ngaMariano Rumor
Francesco Cossiga
Giuliano Amato
Ministër i Punëve të Jashtme
Në zyrë
4 gusht 1983 – 22 korrik 1989
PasardhësiEmilio Colombo
Pasuar ngaGianni De Michelis
Ministër i Mbrojtjes
Në zyrë
15 shkurt 1959 – 23 shkurt 1966
14 mars 1974 - 23 nëntor 1974
PasardhësiAntonio Segni
Mario Tanassi
Pasuar ngaRoberto Tremelloni
Arnaldo Forlani
Ministër i Punëve të Brendshme
Në zyrë
18 janar 1954 – 8 shkurt 1954
11 maj 1978 - 13 qershor 1978
PasardhësiAmintore Fanfani
Francesco Cossiga
Pasuar ngaMario Scelba
Virginio Rognoni
Senator i Përjetshëm
Në zyrë
19 qershor 1991 – në detyrë
Të dhënat vetjake
Lindur më14 janar 1919
Romë, Itali
Vdiq më6 maj 2013 (94 vjeç)
Romë, Itali
KombësiaItalian
Partia politikeDemokracia Kristiane (1942-1994)
party Popullore Italiane (1994-2001)
Demokracia Europiane (2001-2002)
I pavarur (2002-2008)
Unioni i Qendrës (2008-vazhdon)
ProfesioniPolitikë
Gazetari

Giulio Andreotti (14 janar, 1919, Romë - 6 maj 2013), politikan Italian, Kryeministër i Italisë tri herë dhe mbajtës i shumë posteve qeveritare përgjatë viteve.