Jump to content

Giulio Natta

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Giulio Natta lindi më 26 shkurt 1903 në Imperia dhe vdiq më 2 maj 1979 në Bergamo, Itali. Ishte kimist italian. Ai zbuloi stereospecifikën e polimerizimit të olefineve dhe të lidhjeve etinole si dhe sintezen optike asimetrike të polimereve aktive, për të cilën dhe ai në vitin 1963 mori çmimin Nobel në lëmin e kimisë.