Jump to content

Gjeofizika

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gjeofizika është shkenca që studion proceset fizike dhe dukuritë që lidhen me to, të cilat ndodhin në mbështjelljen e ngurtë, të lëngët dhe të gaztë të Tokës si dhe në bërthamën e saj. Gjeofizikë është një shkencë ndërdisiplinore fizike që ka të bëjë me natyrën e Tokës dhe mjedisit të saj, dhe si e tillë kërkon të zbatojnë njohuritë dhe teknikat e fizikës, matematikës dhe kimisë për të kuptuar strukturën dhe sjelljen dinamike të Tokës dhe mjedisit të saj. Sekuenca e nevojshme për matematikë, fizikë dhe Gjeofizikë është projektuar për të siguruar një strukturë bazë për të ndërtuar një program me shkencën.