Jump to content

Gjeografia e Tiranës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gjeografia e Tiranës karakterizohet nga një shumëllojshmëri elemetesh natyrore, nga malësia e Martaneshit te fusha e Tiranës. Qyteti i Tiranës ndodhet në fushë dhe kufizohet nga Dajti në lindje, Erzeni në jug, Kodra e Gjatë në perëndim dhe lumi i Tiranës në veri.

Topografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Malet:

Kodrat:

Hidrologjia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Basenet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Baseni i Ishmit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ishmi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Baseni i Erzenit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përmbytjet në Tiranë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përmbytjet në viset rrafshinore si Tirana zhvillohen ngadalë, gjatë disa ditëve. Disa zona të ulëta ose me infrastrukturë të dobët përmbyten rregullisht.

Klima[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Klima është e butë, në pjesën perëndimore fushore e kodrinore, ashpërsohet në lindje, ku janë malet.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]