Gjeografia politike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gjeografia politike është disiplinë shkencore e cila hulumton mardhëniet në mes forcave dhe hapsirës dhe implikimin e hapsirës në focat gjegjëse. Disiplinë të afërt shkencore e ka gjeopolitikën. Në nivel ndërkombtar, hulumtimet e gjeografisë politike merren me ndarjen, gjegjsisht organizimin, e botës në shtete, organizata tjera më të mëdha, lidhje regjionale,njësi drjtuese politike, të cilat jan kjart të përkufizuara dhe kan kryeqytetet e tyre.