Jump to content

Gjeokronologjia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gjeokronologjia është degë e gjeologjisë e cila merret me studimin e kohës gjeologjike. Emri krijohet nga fjalët greke Gjeo (tokë) dhe kronos (kohë).

Sipas parimeve të saj koha gjeologjike ndahet në intervale konvencionale që kanë secila emërtimin e vet (era, periudha, epoka dhe shekulli), dhe vendosen në një vijueshmëri të përcaktuar.