Jump to content

Gjergj Radovani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gjergj Radovani (Latin: Georgius Angelus Radovani; Shkodër, 1734 – 1790) ka qenë një prelat shqiptar i Kishës Katolike Romane.

Ishte ipeshkvi i Shkodrës (1771–1787) dhe arqipeshkvi i Tivarit (1787–1790) si pasardhës i Gjergj Junkit. Më 1776 çoi për botim në Propagandën Fide përkthimet në shqip që i kishte bërë disa lutjeve e litanive katolike.[1]

  1. ^ Demiraj, Bardhyl (2011). "Norma gjuhësore dhe substandardi në një tekst shqip të shek. XVIII në arealin kulturor të Veriut" (PDF). Hylli i Dritës. 1: 79–96.